Základní škola a Mateřská škola Cerhovice, okres Beroun

Běh Třenickou horou 2024

 
30.září 2024  |  

Letos jsme, již tradičně, zorganizovali na konec září Běh Třenickou horou. Počasí nás v průběhu září často zlobilo, ale závod jsme nakonec uspořádali 27. září. Povrch byl sice vlhký, ale aspoň svítilo slunce. Cesta závodu byla stejná jako loni a běželo po ní celkem 68 závodníků.

Mezi dívkami vyhrály favoritky

První vyběhlo 35 dívek a na nejrychlejší jsme nemuseli čekat příliš dlouho. S velkým náskokem doběhla opět první Eliška Palková. Poté doběhly ve stejném pořadí jako loni Barbora Lisá a Andreea Pusnei, které uzavřely první tři místa v kategorii mladších dívek. Jediná rychlejší byla Simona Popová, která po bronzové medaili přidala své první zlato ze závodu. Mezi staršími dívkami se poprvé prosadily Andrea Chvojková a Meryem Aykan. Pro umístění „na bedně“ sahala i mladší sestra Andrejky – Lori, ale sestru už předběhnout nestihla. Z nováčků závodu se pak umístila v druhé desítce i Andrea Humlová – čtyři pozice za loňskou bronzovou Lilien Veselou. Další výborný výkon předvedly i Nicol Wild a Khrystyny Mysko.

Mezi chlapci 4 noví medailisté

Po dívkách vyběhlo 33 chlapců. Spousta favoritů se letos závodu nezúčastnila, proto dostali šanci zazářit jiní. Mezi nimi si pro zlato doběhl poprvé i Filip Huml, který měl nejrychlejší čas ze všech (11:30). Filipovi ovšem dýchal na záda Lumír Frank, který předvedl neuvěřitelný finiš a doběhl pouze o vteřinu za Filipem a vybojoval první medaili! Dalšími nováčky mezi medailisty se stali bratři Palkové – nejprve doběhl mladší Tomáš a vyhrál kategorii mladších chlapců a poté starší Jan skončil třetí mezi staršími chlapci. Pro medaili si opět doběhl Václav Šlosar, ale tentokrát vyměnil bronz za stříbro. Bronz mezi mladšími závodníky vybojoval snaživý Vojtěch Veselý, pro kterého to byl první Běh Třenickou horou. Dalšími, kdo sahali po medaili, ale bohužel nedosáhli, byli například Jakub Sirůčka, nebo Josef Čermák.

Chtěli bych poděkovat všem přítomným žákům za předvedené výkony a za pohodovou a příjemnou atmosféru. Poděkování patří i všem učitelům a asistentům, kteří se podíleli jakkoliv na organizaci a byli při ruce. Věříme, že v příštích letech si s námi nebude počasí tak zahrávat.

Zajímavosti závodu:

- 25 % všech vítězů mají příjmení "Palek/Palková" (každý Palek na škole získal medaili)

- pouze Filip Huml a Lumír Frank měli kratší čas než nejrychlejší z dívek - Eliška Palková (11:49)

- pořadí první třech mladších dívek je stejné, jako bylo loni

- Vojtěch Veselý je jediný nováček, který získal medaili (loni byli 3)

- nejvíce medailistů bylo v 7.A a 8.B (3), nejméně v 6.A a 8.A (0)

- nejvyšší počet běžců měla 6.B (13), nejméně 8.A (4!) - 6.B měla více účastníků v závodu než oba deváté ročníky dohromady

- 6 medailistů už v předchozích letech nějakou medaili získalo (Palková, Lisá, Pusnei, Popová, Šlosar, Huml)

- obvyklá absence během školních dnů se pohybuje okolo 10 % - na závod se náhle zvedla absence žáků na 50 % :-)

Fotografie k článku


další obsah

Vyhledávání
Kalendář akcí

Dnes je 16. října 2024
a svátek má Havel.

Kontakt

Základní škola a Mateřská škola Cerhovice, okres Beroun

Na Dražkách 217,
267 61  Cerhovice
IČ: 75034590
724 510 613
311 577 542
zscerhovice@zscerhovice.net
w4umb6x

Tento web zpracovává pouze nezbytné (technické a relační) cookies, jejichž zpracování nepodléhá souhlasu.