Základní škola a Mateřská škola Cerhovice, okres Beroun

ZOO Plzeň - 1.

15.října 2024  |  

Nastal dlouho očekávaný den, kdy se prvňáčci vydali za dobrodružstvím do Plzně. Je úterý 15. 10. a všichni jsme se sešli ve třídě, zkontrolovali si věci a šli na svačinku. Po svačince jsme se oblékli a vydali se na nádraží Cerhovice. Už jen toto považuji za dobrodružství, protože aut kolem nás projíždělo víc než dost a tempo bylo svižné. Na nástupišti jsme si dali ještě pár pokynů a brzy už přijel náš vlak. Ve vlaku jsme hned rozbalili další svačinky a vykládali si zážitky z předchozích dnů. Někteří jeli vlakem poprvé, a tak si užívali i jízdu svým prvním tunelem. Po vystoupení a přepočtení jsme se vydali eskalátory přímo na trolejbus. Bylo vidět, že eskalátory děti zvládají skvěle. Cesta trolejbusem i tramvají byla pro některé dalším „poprvé“. Děti se rychle naučily, že je nutné hned po nástupu si buď sednout, nebo se pevně chytit.

Poté už jsme zamířili do ZOO. Ještě před vstupem jsme měli tu možnost vidět různé druhy klokanů, kteří upoutávali naši pozornost. Předváděli se různým drbáním, a tak jsme využili chvilky a všechny jsme si je i spočítali. Po zvládnutí cesty přes turniket se nám naskytl krásný výhled na lva. Přiblížili jsme se blíže. Ve výběhu byli dva lvi a 5 lvic, kteří zrovna dostali pořádný kus masa. Potom jsme šli k plameňákům a tučňákům. Následovala návštěva obchůdky, kde si děti nakoupily různá plyšová nebo plastová zvířátka. Cestou ke gepardovi jsme si vyzkoušeli, jak kdo umí rychle běhat. Potom jsme se přesunuli k žirafám. Cestou jsme zahlédli malého hrošíka, opičky a několik velbloudů.

Samozřejmě jsme nemohli vynechat návštěvu medvědů. Od nich jsme se už pomalu vraceli. Měli jsme hlad a také se blížil čas, kdy naše návštěva ZOO chýlila ke konci, abychom stihli vlak. Cestou zpět k vlaku i ve vlaku jsme si vykládali o všem, co jsme dnes viděli a zažili. Ve vlaku ještě děti dostaly ještěrky nebo žraloky, které jsme vytiskli na 3D tiskárně. Na nádraží v Cerhovicích už čekalo několik rodičů, kteří si vyzvedli děti. Se zbytkem jsme se vydali na pěší zpáteční cestu do školy, kde nás s otevřenou náručí čekala paní družinářka. Věříme, že si tento den všichni užili a že se brzy vydáme za dalším dobrodružstvím.

Jiřina Čejková, Martina Václavovičová, Irena Wimmerová


další obsah

Vyhledávání
Kalendář akcí

Dnes je 18. října 2024
a svátek má Lukáš.

Kontakt

Základní škola a Mateřská škola Cerhovice, okres Beroun

Na Dražkách 217,
267 61  Cerhovice
IČ: 75034590
724 510 613
311 577 542
zscerhovice@zscerhovice.net
w4umb6x

Tento web zpracovává pouze nezbytné (technické a relační) cookies, jejichž zpracování nepodléhá souhlasu.